Welkom op de blog van de stichting ART = Helmond.

ART= is sterk gericht op projecten die de banden tussen helmondse kunstenaars en de helmondse bevolking verstevigen.
ART= is de stichting die zich in Helmond onder andere sterk maakt voor het op een professionele manier organiseren van de Stedelijke Open Atelier Dagen.
ART= heeft zowel in 2006 als in 2008 en 2010 de Stedelijke Open Atelier Dagen georganiseerd.
ART= organiseert daarnaast ook eenmalige kunst projecten zoals in 2009 ‘De Salon’, 2010 ‘Helmondse
Kopstukken’ en 2012 'Ode aan Helmond'.


Deze blog wil u op de hoogte houden van al onze activiteiten en plannen en van allerlei interessant nieuws op het gebied van cultuur in Helmond.

maandag 26 maart 2012

Kunstlokaal 42 iedere 3de woensdag in Lokaal 42

Een nieuw initiatief in Helmond. Het volgende heb ik uit de nieuwsbrief geplukt:


Een nieuwe lente en een nieuw geluid …

Het discours moet doorgaan ….



Kunstlokaal42is een nieuwe activiteit van Lokaal42, De doelstelling hiervan is het bevorderen en in standhouden van het discours op het gebied van de kunsten in Helmond. We willen dit bereiken middels het op regelmatige tijden organiseren van bijeenkomsten (onder de naam Kunstlokaal42) rondom thema’s die op enigerlei wijze verband houden met kunst.



Kunstlokaal42 is dan ook een reeks maandelijkse bijeenkomsten over kunst in de breedste zin van het woord, bedoeld voor alle (in kunst) geïnteresseerden, nieuwsgierigen, amateur- en professionele kunstenaars, en verder iedereen die gewoon een interessante en boeiende avond wil meemaken. Elke derde woensdag van de maand (met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus) is Lokaal42 de plaats van handeling. De avonden beginnen om 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Het programma zal zo'n anderhalf uur duren.

Vaste onderdelen van het programma zijn het bekendmaken van de volgende exposant en een gesproken column door John van der Sanden. Elke avond eindigt met een vragen- en/of discussieronde, waarna het officiële gedeelte wordt afgesloten en het samenzijn in een gezellige sfeer kan worden voortgezet tot in de kleine uurtjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten