Welkom op de blog van de stichting ART = Helmond.

ART= is sterk gericht op projecten die de banden tussen helmondse kunstenaars en de helmondse bevolking verstevigen.
ART= is de stichting die zich in Helmond onder andere sterk maakt voor het op een professionele manier organiseren van de Stedelijke Open Atelier Dagen.
ART= heeft zowel in 2006 als in 2008 en 2010 de Stedelijke Open Atelier Dagen georganiseerd.
ART= organiseert daarnaast ook eenmalige kunst projecten zoals in 2009 ‘De Salon’, 2010 ‘Helmondse
Kopstukken’ en 2012 'Ode aan Helmond'.


Deze blog wil u op de hoogte houden van al onze activiteiten en plannen en van allerlei interessant nieuws op het gebied van cultuur in Helmond.

woensdag 28 maart 2012

Open atelier dagen Helmond 2012 : zaterdag 14 en zondag 15 april

Het persbericht is binnen:

Open Atelierdagen Helmond

Op zaterdag 14 en zondag 15 april vinden de Helmondse Open Atelierdagen plaats. De ateliers van ruim 30 kunstenaars gaan op deze twee dagen open voor bezoekers tussen 12.00 en 18.00 uur.

De organisatie van de Open Atelierdagen is in handen van de stichting ART=, opgericht door Ine van de Ven en Frank van der Vorst, Frans van Bommel en Julienne Tullemans.
ART= wordt financieel ondersteund door de gemeente Helmond en heeft onder andere als doel de tweejaarlijkse atelierroute te organiseren.
Op zaterdag 14 en zondag 15 april kan het publiek een “kijkje nemen in de keuken” van kunstenaars op 23 verschillende locaties verspreid over heel Helmond, van Stiphout tot Rijpelberg.

Ter gelegenheid van de Open Atelierdagen is er door stichting ART= een folder uitgebracht waarin alle deelnemende kunstenaars staan geportretteerd. Eveneens is er in de folder een stadsplattegrond opgenomen waarop de verschillende atelieradressen zijn aangegeven. De folder van de atelierroute is te vinden op verschillende plekken in de stad, zoals de Openbare Bibliotheek, het VVV, het Gemeentemuseum Lokaaal 42 en Kunstkwartier. Deze editie is uitgebreid met een nieuwe ateliervoorziening van Helmond, namelijk de Uilenburcht. Ook daar zijn een aantal ateliers te bezoeken.

We hopen dat het publiek inspirerende ontmoetingen zal hebben met de kunstenaars van Helmond.

Stichting ART=
www.artishelmond.nl
Julienne Tullemans
Frank van der Vorst
Frans van Bommel
Ine van de Ven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten